Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Fem snabba med Anders Fredriksson!

Vi är mitt uppe i ansökningsomgången till höstens utbildningar och vi bjöd in Anders Fredriksson, som suttit med i vår ledningsgrupp på bygg- och anläggningssidan i många år, att prata fördelar och nytta med YH-utbildningar.

Vem är Anders Fredriksson?
Chef för Byggföretagen i Östra Skåne. Sitter i Kristianstad och har jobbat i Byggföretagen sedan 2006 och suttit med i ledningsgruppen (på YHS) för Bygg och anläggning lika länge. Gift, två barn, bor i Kristianstad, kommer ifrån Värmland från början.

 

Varför är Byggföretagen engagerade i Yrkeshögskolan?
YHS är en perfekt väg för de som är intresserade och ett utmärkt sätt för branschen att få in arbetskraft, framförallt på tjänstemannasidan där det finns en enorm brist på alla nivåer och olika kategorier. Yrkeshögskolan är en väldigt bra utbildning för de som vill byta karriär och gå vidare inom bygg och anläggning och vi i Byggföretagen har möjlighet att påverka utbildningen och skräddarsy för det behovet som finns i branschen.

 

Vilka framtidsutsikter har våra studerande?
Extremt bra utsikter! Väljer man ett yrke som bygg-, entreprenad- eller anläggningsingenjör så står alla vägar öppna. Man har både privata företag, traditionellt bygg, konsultföretag, teknikkonsulter eller kommuner. En extremt bred arbetsmarknad och många pensionsavgångar framöver och stor brist i branschen. Sverige växer, vi är snart 11 miljoner invånare och 10% fler folk som behövs överallt och vi ska bygga mycket infrastruktur och bland annat anläggningsingenjör är ett yrke som kommer att vara väldigt gångbart.

 

Vilka fördelar har utbildningsformen?
Branschen kan påverka, vi kan skräddarsy en utbildning tillsammans. Bransch och företag kan på väldigt kort tid påverka val av föreläsare, val av kurser och inriktning och få utbildningen väldigt anpassad. Yrkeshögskolan är bra, för utbildningen främjar mångfald i branschen och preparandkursen är en väg in för icke traditionella grupper.

Yh har dessutom visat sig framgångsrik då det gäller att rekrytera kvinnor till den mansdominerade bygg- och anläggningsbranschen.

 

Vad vill du säga till de som funderar på att söka till oss?
SÖK! Är man intresserad av utbildningen, ring eller besök skolan, testa att söka, det finns jobb!

 

Tack för besöket Anders!

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun