Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Glädjande besked från MyH

Idag har beskeden gällande ansökningsomgången 2022 presenterats på Myndigheten för Yrkeskolans hemsida och Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm får 33% tilldelning.

I juni 2022 lämnades 6 ansökningar från YHS in till MyH, tre nya utbildningar och tre befintliga som skulle sökas om. Vid årets tilldelning kom beskedet att våra två befintliga utbildningar, Elingenjör Elkonstruktör och Elkraftsingenjör, projektering och beredning har fått förnyat förtroende.

"Otroligt glädjande då dessa utbildningar är väldigt populära och har bra genomströmning" säger Erika Nilsson, samordnare på Yrkeshögskolan Syd. "33% är en bra tilldelning då vi i december fick beskedet att antalet utbildningar som skulle beviljas var färre vid årets tilldelning pga att MyH skulle få ett lägre anslag från regeringen, säger Ola Berg, verksamhetsansvarig för skolan.


26% av de sökta utbildningarna vid årets tilldelning blev beviljade mot förra årets 34%. Sett till det totala utbudet i yrkeshögskolan är nu Teknik och tillverkning det största utbildningsområdet med cirka 18 procent av platserna, tätt följt av Ekonomi, administration och försäljning som har nästan lika stor andel. Data/IT, som fick många platser beviljade förra året, är det tredje största området med 16 procent av platserna. Därefter följer Samhällsbyggnad och byggteknik och Hälso- och sjukvård samt socialt arbete. Mer kring besluten finns att läsa på Myndigheten för Yrkeshögskolas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Vi öppnar för ansökan till höstens utbildningar 1 februari och följande utbildningar kan sökas:

- Automationsingenjör (2 år, heltid)

- Byggnadsingenjör - Produktionsledare (2 år, heltid)

- Elingenjör Elkonstruktör (2 år, heltid)

- Elkraftsingenjör, projektering och beredning (2 år, heltid)

- Energiingenjör (2 år, heltid)

- Entreprenadingenjör - Bygg och anläggning (2 år, heltid)

- Tågtekniker (1,5 är, heltid)


- Arbetsledare Anläggning (2 år, deltid, semidistans)

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun