Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Samarbete med arbetslivet

Våra utbildningar har en mycket nära koppling till arbetslivet inom den specifika branschen. Arbetslivet är med genom hela utbildningen på Yrkeshögskolan Syd.

Företrädare från olika företag och inriktningar är representerade i våra ledningsgrupper. Det är ledningsgrupperna som bland annat bestämmer innehåll i utbildningen, ser trender, korrigerar kursplaner i rätt riktning, antar och examinerar våra studerande.

 

Vidare är huvuddelen av våra utbildare aktiva i arbetslivet och besitter därmed aktuella och relevanta kunskaper som gagnar våra studerande på bästa sätt. En uppdaterad utbildare är a och o för att göra den studerande anställngingsbar, direkt efter studierna.

Företagen tar även ett stort ansvar under lärande i arbete (LIA) som utgör cirka en tredjedel av utbildningarna. LIA sker ute i arbetslivet och knyter ihop teori och praktiskt kunnande. Inte sällan inleds ett samarbete mellan den studerande och företaget som resulterar i en anställning.

 

Fler exempel på företagsnärvaro i utbildningarna är t ex studiebesök, gästföreläsningar, generösa erbjudande om studiematerial och laborationsutrustningar m m.

Logo1

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun