Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Yrkeshögskoleutbildningar – YH i samverkan med arbetslivet i södra Sverige

Yrkeshögskolan Syd® (YHS) har sedan 1996 levererat kvalificerade yrkesutbildningar i regional samverkan med företag och organisationer. Hässleholm har en lång tradition av ingenjörsutbildningar och kompetensutveckling i samverkan med arbetslivet.

Utbildningarna vid YHS ger yrkeshögskoleexamen och av arbetslivet efterfrågade ingenjörer och kvalificerade tekniker inom Bygg & anläggning, El och Automation, samt Tågtekniker. Fler än 96 % av de studerande som examineras och tar en yrkeshögskoleexamen har ett kvalificerat jobb på examensdagen eller senast inom 6 månader efter avslutad utbildning.


Hässleholms kommun erbjuder god service och tillgången på bostäder är relativt god. Hässleholm har ett kommunikationsnära läge med goda tågförbindelser i alla väderstreck vilket ger de studerande utmärkta pendlingsmöjligheter. Utbildningslokalerna ligger centralt och utrustningar som används i utbildningarna håller hög standard. Lärare och utbildningskonsulter med specialistkunskap som undervisar har alla erfarenheter från arbetslivet kopplat till den yrkesroll de utbildar för.

YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för de studerande förutom kurslitteratur och studiematerial.


Utbildningarna stänger för ansökningar den 15 maj. Vissa utbildningar kan dock sökas fram till den 15 juni. Se nedan!

 

Vi kan också ta emot "sena" ansökningar på övriga utbildningar, men då hanteras dessa efter ordinarie antagning och i den ordning de är YHS tillhanda för att vid påvisad behörighet reservplaceras.

Läs mer och ansök här:


Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Funderar du över något?
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun