Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Yrkeshögskoleutbildningar – YH i samverkan med arbetslivet i södra Sverige

Utbildningarna är direkt anpassade till arbetslivets behov och ger därför mycket goda framtidsutsikter. Samtliga utbildningar leder till examen inom YH. Företag, utbildningsanordnare och kommuner samverkar under det registrerade varumärket Yrkeshögskolan Syd®

Yrkeshögskolan Syd® (YhS) har sedan 1996 levererat kvalificerade yrkesutbildningar i regional samverkan med företag och organisationer.

Hässleholm har en lång tradition av ingenjörsutbildningar och kompetensutveckling i samverkan med industri, konsultföretag, kommunerna i Skåne nordost och olika arbetslivsrelaterade nätverk i regionen Skåne, södra Småland och västra Blekinge.


Utbildningar vid YhS ger yrkeshögskoleexamen och av arbetslivet efterfrågade ingenjörer och kvalificerade tekniker inom Bygg & anläggning, El och Automation, samt nu även Tågtekniker. Fler än 90 % av de studerande som examineras och tar en yrkeshögskoleexamen har ett kvalificeraT jobb inom 6 månader efter avslutad utbildning.


Hässleholms kommun erbjuder god service och tillgången på bostäder är relativt god. Hässleholm har ett kommunikationsnära läge med goda tågförbindelser i alla väderstreck vilket ger de studerande utmärkta pendlingsmöjligheter. Utbildningslokalerna ligger centralt och utrustningar som används i utbildningarna håller hög standard. Lärare och konsulter som undervisar har alla kompetenser från arbetslivet.

YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för de studerande förutom kurslitteratur och studiematerial.


Våra utbildningar öppnar för ansökan fredag 1/2.


Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Funderar du över något?
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun